New hat or new skin?

Architecture for Restoration
Bolzano 2019
Added values
Inserted in the contest
New identity and new comfort
Outdoor space
New hat or new skin?

New Identity

Based on the client’s needs to add-on an elevated floor above his house, we infused the restoration with a new identity as a result of architectural choices with characteristic decisions. Three different solution were suggested using different materials and technologies.

Grafting

The solution provided a new addition, which is highly-visible thanks to the contrast between its shiny exterior on top and its raw concrete below. The grand horizontal windows on the top floor provide spectacular views of the surrounding mountains.

More about

Second skin

The external facing acts as a second skin and uses natural materials, such as wood or copper. This solution enables a more unified composition between the new and old floors. 

 

More about

Second skin

Con questa proposta la copertura presenta un tetto a falda rivisitato rispetto ai tradizionali per conferire dinamicità alla parte superiore dell’edificio.


Section

The top floor can be reached via internal stairs. Two solutions were also suggested for this design. First, the roof-top garden could be reached by the attached balcony, which overlooks the street. Secondly, in order to best use extra space provided by the extra height, built-in bookshelves were designed.

More about

Outdoor

Two areas were designed for the outdoor garden. One is covered and protected against the elements. Additionally, large seats promote easy seating and a lengthy, rectangular planter box is used instead of fencing.

More from our projects
Spa & Wellness
Interior Design

Spa & Wellness

Spa & Wellness
Masterplan for La Rossa
Architecture

Masterplan for La Rossa

Masterplan for La Rossa
All projects