Spa & Wellness

Interior Design for Spa Villa Rasini
Lake Como 2011
Added values
Luxury
Holistic Experience
Relaxing and Rejuvenating Space
Spa & Wellness

The Valorization of the Underground

The project's objective is to give additional value to the eighteenth-century villa by creating a space for wellness and relaxation for guests. One of the unique features of its subterranean architecture is the valorization of lights and colors in sinuous and organic forms, which produces a singular sensory experience for the users.

More about

The Importance of the Context

The spa was designed to be located in an underground space in Villa Rasini’s gardens. The area is lighted by overhead natural lights (skylights) and it is characterized by its colors and organic shapes. There is an overall connection to water, which evokes a multi-sensory experience that is almost surreal. The spa provides a peaceful and relaxing oasis for total mind-body rejuvenation.

Eng. Simone Lomuoio contributed in this project.

More from our projects
Concept Store Senfter
Concept store

Concept Store Senfter

Concept Store Senfter
Architecture competition Cappelle Medicee
Other projects

Architecture competition Cappelle Medicee

Architecture competition Cappelle Medicee
All projects